Vegetariánská musaka
2. 2. 2021
3 porce
6 větších brambor
2 vejce
½ hlávky brokolice
2 větší svazky hlívy ústřičné
1 střední cibule
200ml mléka
½ čaj. lž. provensálských bylinek
sůl, slunečnicový olej, 200ml vody
- brambory oloupat a nakrájet na kostičky, cibuli, hlívu a brokolici na středně velké kousky, pekáč vložit na plotnu a podlít olejem, troubu předehřát na 240°C
- zeleninu vložit do pekáče a za stálého míchání prosmahnout, následně podlít vodou, osolit a přidat provensálské bylinky, zamíchat a vložit do trouby na cca 15 minut
- mezitím do mléka přidat obě vejce a co nejlépe promíchat, vyndat pekáč, zalít směsí z mléka a nechat dalších 5 minut dopéct
- podávat jako francouzské brambory
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář