Pilaf z bulguru s cuketou
3 porce
1 velká mrkev nebo 1 a 1/2 malé
150g bulguru
100g červené čočky
hrst mraž. hrášku
½ střední cukety
2 rajčata
½ raj. protlaku
½ čaj.lžičky kurkumy, špetka chilly, sůl, pepř
slunečnicový olej, voda
-
cuketu nakrájet na kolečka, mrkev na půlměsíce
-
hluboký pekáč omastit olejem, přidat mrkev a krátce ji osmahnout, pak přidat kurkumu a cca 300-350ml vody, zamíchat, přidat rajčata, bulgur a čočku, zamíchat a dodat hrášek, sůl, pepř, chilly a raj.protlak, znovu promíchat, dodat další 550-600ml vody a na vrch položit kolečka cukety
-
péct v troubě na 250°C cca 20 minut
-
podávat s vrchovatou pol. lžící zakysané smetany nebo smetanového jogurtu
-
lze použít i jako přílohu k volskému oku