Cuketové čipsy s bílým jogurtem a volským okem
2 porce
1 střední cuketa
2 vejce
1 velký bílý jogurtem
2 stroužky česneku
hladká mouka, slunečnicový olej, sůl
-
cuketu nakrájet na 1-2mm tenká kolečka, na hluboký talíř odsypat mouku na obaloivání a přidat k ní půl čaj. lžičky soli, promíchat
-
cuketu obalit ve směsí mouky a soli z obou stran a dát na oleji smažit do zlatova, po vyndání cuketových čipsů na oleji rozklopit vejce, mírně osolit a připravit volská oka
-
do bílého jogurtu vymačkat oloupaný česnek a zamíchat
-
na talíř pokládáme polovinu čipsů, 1 volské oko a připravený jogurtový dressing
-
podáváme s pečivem
Tento recept lze obměnit kousky brokolice připravenými podle receptu dietoložky Antonie Mačingové. Mírně povařenou brokolici osmahneme na olivovém oleji za přidáním trocha soli a mletého rozmarýnu. Připravíme si k tomu jogurtový dressing z bílého jogurtu a česneku, mírně ho dosolíme a podáváme s brokolicí a pečivem.